کد خبر 654644
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۰

.اگر به گفته ربیعی هر دقیقه 5 نفر در کشور در جستجوی شغل باشند و به تعداد بیکاران افزوده شوند، بنابراین در هر ساعت 300 نفر، هر روز7200 نفر، هر هفته 50400 نفر، هر ماه 216هزار نفر و خلاصه اینکه هر سال2 میلیون و 592 هزار جوینده کار به کشور خواهیم داشت.

به گزارش مشرق، علی ربیعی، وزیرتعاون،کار و رفاه اجتماعی در دیدار با تشکل‌های کارگری  گفت: با احتساب 25 روز کاری و 8 ساعت کاری در هر دقیقه 5 نفر وارد بازار کار می شوند.

علی رغم اینکه آمارها در ایران به اعتقاد کارشناسان بازار کار همواره با ابهام همراه است  اما همه آمارها درباره بیکاری جوانان حاکی از این است که بازار کار جوان کشور به ویژه فارغ التحصیلان بحرانی است.

در حالی که در گذشته پیش بینی می شد که بحران بیکاری تا سال 94 ادامه یابد اما می بینیم که کم کاری ها و سیاست گذاری های تبلیغاتی سال های گذشته به جای اقدام واقعی برای حل معضل بیکاری جوانان باعث شده تا روند بیکاری در کشور همچنان بحرانی بماند.

با وجود اینکه دولتی ها هر روز خبر از ایجاد اشتغال میلیونی می دهند گزارش های مرکز آمار حاکی از این است که چنین آماری واقعیت نداردو هیچ کدام از برنامه های اشتغالزایی دولت ها نتوانسته تأثیر مثبتی بر روی بیکاری اثر مثبت بگذارد.

* هر دقیقه 5 نفر و هر ساعت 300 نفر بیکار می‌شوند

تنها برداشت از اظهارات وزیر کار بیانگر عمق فاجعه و بحران بیکاری است.اگر به گفته ربیعی هر دقیقه 5 نفر در کشور در جستجوی شغل باشند و به تعداد بیکاران افزوده شوند، بنابراین در هر ساعت 300 نفر، هر روز7200 نفر، هر هفته 50400 نفر، هر ماه 216هزار نفر و خلاصه اینکه هر سال2 هزار و 592 جوینده کار به کشور خواهیم داشت.

 این آمار به معنی این است که روزانه میزان تقاضای جوانان تا30ساله افزایش می یابد.به عبارت دیگر در حالی که هنوز معضل بیکاری جوانان دهه 60 برای شغل حل نشده است شاهد ورود صد ها هزار متولد دهه 70 به بازار هستیم.

اصلاح مقررات دست و پاگیر از تولید و تجارت کشور، جذب سرمایه گذاری های خارجی، تحریک بخش خصوصی به توسعه فعالیت های سرمایه گذاری، واگذاری تصدی گری ها به بخش خصوصی، حذف قوانین مزاحم در مسیر سرمایه گذاری و اشتغال زایی، تشویق های مالیاتی و بیمه ای از کارآفرینان و کارفرمایان، پرداخت سهم یارانه تولید  پس از اجرای  هدفمندی یارانه ها، تلاش برای بهبود مناسبات سیاسی کشور و رفع تحریم ها و همچنین سیاست گذاری های درست و دائمی به جای اجرای برنامه های مقطعی و ضربتی اشتغالی؛ از مسائلی است که دولت ها بدون حل آنها در صدد ایجاد اشتغال جدید از طریق تزریق منابع بانکی بوده و هستند.

در هر صورت در حال حاضر بیکاری معضل اصلی کشور است. مقامات دولتی در جهت حل این معضل بارها هشدارهایی را داده و راه کارهایی را ارائه کرده اند . در حال حاضر بیش از یک میلیون فارغ التحصیل دانشگاهی و مجموعاً بیش از3 میلیون بیکار در کشور وجود دارد.  از سوی دیگر بارها اعلام شده است که حدود 4میلیون و 500 بیکار فارغ التحصیل بیکار آماده ورود به بازار کار هستند.

*فعالیت بنگاه ها با ظرفیت کمتر از 50 درصد

حمیدرضا حاج اسماعیلی، کارشناس بازار کار درباره بررسی های مرکز آمار درباره جمعیت فعال و تعداد شاغلان و بیکاران  می گوید: آمارهای بازار کار در ایران دچار ضعف هایی است که درباره آنها نقد وجود دارد. مرکز آمار در حالی تعداد جمعیت فعال را 24 میلیون نفر می داند که افراد از سنین 15 سال به بالا را در نظر می گیرند. با این وجود، تأمین اجتماعی تعداد افرادی که در سال گذشته لیست بیمه ای آنها ارائه شده را حدود 13 میلیون نفر می داند و در نهایت حدود 5 میلیون نفر نیز در استخدام دستگاه های دولتی قرار دارند.

وی ادامه می دهد:نمی توان با طرح این سوال که آیا افراد در هفته یک ساعت کار دارند و یا خیر؟ ملاکی برای اشتغال و بیکاری جامعه درست کرد. چگونه می توان آمارهایی درباره بیکاری و اشتغال ارائه کرد ولی با وزارتخانه تخصصی آن هیچگونه بررسی صورت نداد.اعتقاد دارم تعداد جمعیت فعال کشور بالای 27 میلیون نفر است. مرکز آمار تعداد فارغ التحصیلان بیکار کشور را بالای یک میلیون نفر، نرخ بیکاری 15تا 29ساله ها را 24 درصد و نرخ بیکاری زنان را نیز حدود 40 درصد می داند. با این وجود چگونه می توان نرخ عمومی بیکاری را 12 درصد دانست؟!

حاج اسماعیلی می افزاید:نمی توان با یک ساعت کار کسی را شاغل دانست و امروز 80درصد لیست های بیمه ای که به تامین اجتماعی می رود مربوط به حداقل بگیران است و در کارگاه های کوچک حتی حداقل دستمزد نیز به افراد پرداخت نمی شود.

کارشناس بازار کار اظهار می کند: سالیانه یک میلیون نفر به تعداد بیکاران کشور افزوده می شود و تعداد بیکاران در حال حاضر دستکم 5 میلیون نفر است. تاثیر تحریم ها در سال گذشته در کنار تأثیر منفی هدفمندی بر ریزش نیروی کار و همچنین رکود علت بدتر شدن اوضاع بازار کار کشور  است.  بیش از 65درصد واحدهای کوچک در سال های گذشته تعطیل شده اند و آنهایی هم که مانده اند با ظریفیت زیر 50درصد مشغول به کار هستند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۳
    0 0
    من بخدا دیگه خسته شدم چهار ماهه هر روز دنبال کارم.هیچ امیدی نیس نمیدونم بابد چکار کنم بخدااا

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس